Isbjørnen kan ikke blive ved med at overleve de varme somre
Kilde: 
17 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Isbjørnenes stofskifte ændrer sig næsten ikke om sommeren, og derfor har den et stort problem, når havisen smelter, og føden bliver svært at få fat i. Det skriver Nature.com.

Da den globale opvarmning går hurtigst i de arktiske områder, er det ikke godt nyt for isbjørnene, der fanger sin mad på isen.

Hvert år smelter den arktiske is tidligere og fryser senere hver vinter, og det går ud over isbjørnens chance for at fange sæler i denne periode.

Ny forskning viser, at isbjørnene ikke har evnen til at sænke stofskiftet og tære på deres energidepoter hen over sommeren, som tidligere forskning ellers tydede på.

Forskerne studerede isbjørnens stofskifte om sommeren ved at sætte halsbånd på 17 isbjørne på den arktiske is nord for Alaska i 2008 og 2009. Halsbåndene målte bjørnenes aktivitet og temperatur. Her fandt de, at målingerne stort set var ens, for de isbjørne, som tog ind til kysten, og de der blev på den smeltende is.

Uden nogen måde at spare på energien, er det usandsynligt, at isbjørnene vil overleve den smeltende havis, forklarer Merav Ben David, der er økolog ved University og Wyoming og medforfatter på studiet, til Nature.com.

Studiet er netop udgivet i det anerkendte tidsskrift Science.

Læs også:

Klimaændringer fylder isbjørne med gift

Kemikalier hjerneskader isbjørnene i Arktis

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.