Ingen penge til bleer giver deprimerede mødre
Kilde: 
30 juli 2013

Et nyt studie viser, at fattige mødre, som ikke har råd til at købe bleer til deres barn, har større sandsynlighed for at rapportere symptomer som depression og angst, skriver Yale Universitets pressetjeneste Yale News.

Tre ud af 10 fattige mødre fattige mødre siger ifølge studiet, at de ikke har råd til en tilstrækkelig forsyning af bleer.

Forfatterne til studiet siger, at forskningen har en tendens til at undersøge, hvordan fattigdom påvirker det mentale helbred generelt, men at man ofte glemmer at se på de specifikke mekanismer, der kan lægge til grund for et nedsat mentalt helbred - særligt i kvinder og mødre.

»Et signifikant fund ved dette studier er, at vi har identificeret en unik og potentielt modificerbar risikofaktor for mentalt helbred i mødre,« siger forskerne.

877 blev interviewet i forbindelse med undersøgelsen, der viste, at fattige mødre og bedsteforældre, som tog sig af børnene, havde størst sandsynlighed for at rapportere besvær med at få råd til bleer.

LÆS OGSÅ på Videnskab.dk:

Kendt bedøvelsesstof virker på svær depression

Hjerneforsker: Årsagen til depression fortsat ukendt

Ældre frygter livet mere end døden

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.