Indianere nedstammer fra Europa
Kilde: 
26 oktober 2013

KORT NYT FRA DANSKE MEDIER:

Genetikprofessor Eske Willerslev har på en konference i Santa Fe i USA løftet sløret for en ny undersøgelse, der viser, at indianere og europæere måske er tættere beslægtede, indtil man hidtil har troet. Det skriver Ingeniøren.

På konferencen præsenterede han de første resultater af en undersøgelse af arvemassen fra en dreng på fire år, der blev begravet i Sibirien for 24.000 år siden.

Det viser sig, ifølge ing.dk, at drengens genom ingen forbindelse havde til moderne østasiater, men en del af genomet deles med nutidens indfødte amerikanere. En anden del af drengens genom deles nutidens europæere.

Drengen er derfor forbundet med de indfødte amerikanere, men alligevel ikke med de østasiater, som man ellers mener var dem, der vandrede til Amerika og blev til indianere.

»Det var meget overraskende,« sagde Eske Willerslev ifølge Science på konferencen.

Eske Willerslev har ikke ønsket at udtale sig til Ingeniøren om resultaterne, da de endnu ikke er publiceret. De ventes snart at komme i det videnskabelig tidsskrift Nature.

Læs også:

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

phy

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.