Immune børn kan være nøglen til at bekæmpe malaria
Kilde: 
26 maj 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

En gruppe børn fra Tanzania, som er naturligt immune over for malaria, hjælper forskere med at udvikle en ny vaccine, skriver BBC.

Amerikanske forskere har fundet ud af, at de immune børn producerer et antistof, som angriber parasitten, som giver malaria.

Ifølge BBC har forskerne forsøgt nu at sprøjte antistoffet ind i mus, og det viste sig, at musene blev beskyttet mod malaria.

Deres resultater er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science, og forskerne vil nu afprøve behandlingen på mennesker.

»Jeg mener, der er temmelig overbevisende beviser for, at dette er en seriøs vaccine-kandidat. Men det er en utrolig vanskelig parasit at angribe. Den har haft millioner af års evolution til at tilpasse sig vores immunrespons - det er virkelig en formidabel fjende,« siger professor Jake Kurtis fra Brown University School of Medicine til BBC.

Han påpeger dermed, at der er brug for mere forskning, før det kan fastslås, om den nyudviklede form for vaccine kan beskytte mennesker mod forskning.

Læs også:

Danske forskere er langt fremme med malariavaccine

Danske forskere løser malariamysteriet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.