I hvilken alder er man den bedste boss?
Kilde: 
18 juli 2012

Hvis du er kommet op i årene og leder efter et arbejde, kan der måske være god grund til stile efter lederstillinger. Ny forskning viser nemlig, at ledere viser det højeste niveau af professionel vitalitet når de er i 50'erne. Det skriver LiveScience.

Forskerne definerede en leders professionelle vitalitet, som evnen til at både at udføre opgaver med lidenskab, vigør og evner, og at opnå tilfredshed fra hans eller hendes arbejdspræstation.

Forskningen kommer fra University of Haifa i Israel, og de undersøgte 545 high-tech-, ingeniør- og og infrastrukturledere fra både den offentlige og private sektor. De undersøgte ledere på alle niveauer.

Resultatet viser, at jo mere vitalitet lederne demonstrerede, desto større evne har de til at trække på personlige ressourcer for at opnå succes i deres arbejde, og engagement i deres arbejde er forstærket.

Professionel vitalitet har også en positiv effekt på en leders position i firmaets hierarki og på lederens arbejdsbalance. Desto højere niveauet af vitalitet er, jo lavere sandsynlighed er der også for, at en leder overvejer at forlade sin arbejdsplads.

Ansatte, der får støtte fra deres ledere, har større sandsynlighed for at have et højt niveau af vitalitet på arbejdspladsen.

Læs også: Coaching stiller nye krav til moderne ledere

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.