Hunde kender forskel på menneskers humør
Kilde: 
13 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Man siger, at dyr kan fornemme mere, end vi tror. Det er der måske lidt sandhed i, når det kommer til hunde. De er i hvert fald i stand til at kende forskel på glade og vrede ansigter ifølge et nyt østrigsk studie. Det skriver ScienceDaily.

I et forsøg trænede de hunde til at genkende to billeder af den samme person. En glad og en vred. Under træningen så hundene enten kun den øverste eller den nederste del af ansigtet. Efter træning blev hundene sat til at vurdere en række nye ansigter. Der var i alt fire tests, hvor hundene skulle:

  1. Genkende samme halvdel af ansigtet som før, men med nye ansigter
  2. Den anden halvdel af ansigterne fra træningen.
  3. Den anden halvdel af de nye ansigter.
  4. Den venstre halvdel af ansigterne fra træningen.

Henover de fire prøver var hundene i stand til at genkende de vrede eller glade ansigter oftere, end man ville forvente, hvis chancen var tilfældig.

»Vores studie demonstrerer, at hunde kan kende forskel på vrede og glade ansigtstræk, og de forstår, at disse to udtryk har forskellige meninger. Og det kan de gøre både for mennesker, de kender, og mennesker de aldrig har set før,« siger Ludwig Huber, der er hovedforfatteren bag studiet fra University of Veterinary Medicine på Wiens Messerli Research Institute.

Forskerne mener også, at hundene forstår, at vrede ansigter er forbundet med noget negativt, da de var langsommere til at forstå, at de ville få en belønning, når de valgte vrede ansigter under træningen.

Forskningen er netop udgivet i det videnskabelige tidsskrift Current Biology.

Læs også:

Hvem er klogest - katte eller hunde?

Hvilke menneskelige egenskaber har dyr?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.