Hulemænd var ikke anderledes end os, viser ny forskning
Kilde: 
15 februar 2011

En af de mest dybt forankrede antagelser om vores art, er at menneskelig evolution følger en progressiv bane. Denne antagelse bliver ofte udtrykt i populære medier ved at vise hulemænd tale i grynt og enstavelsesord. Men er denne antagelse korrekt? Var de tidligste mennesker væsentligt forskellige fra os?

I en publikation offentliggjort i det seneste nummer af Current Anthropology, viser arkæolog John Shea fra Stony Brook University , at det var hulemændene ikke.

Shea hævder, at problemet er, at arkæologer har været fokuseret på en forkert måling af tidlig menneskelig adfærd. Akræologer har ledt efter tegn på
"adfærdsmæssige modernitet", hvilket er en kvalitet, som angivelig skulle være unik for Homo sapiens. Men de burde i stedet have undersøgt "adfærdsmæssige variation," som er en kvantitativ dimension til adfærden af alle levende ting.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.