Hovedskader kan føre til slagtilfælde blandt unge
Kilde: 
17 februar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

En ny undersøgelse viser, at traumatiske hoved- og nakkeskader blandt unge voksne giver næsten tre gange så stor risiko for slagtilfælde som andre typer af traumatiske skader.

Det skriver Medpage Today.

I undersøgelsen har amerikanske forskere set på risikoen for for slagtilfælde fire uger efter et skadestuebesøg, og det viste sig at patienter med hoved- eller nakkeskade havde 2,8 gange så høj risiko for slagtilfælde som patienter med andre typer af traumatiske skader.

Blandt alle patienter under 50 år med nakke eller hovedskader var det 11 ud af 100.000, som fik slagtilfælde, mens det var 48 per 100.000 for unge voksne patienter i aldersgruppen 18-49, skriver Medpage Today.

Inden for de fire uger efter at nakke- og hovedskaderne var opstået, var forekomsten af slagtilfælde dermed en del højere end den årlige forekomst af slagtilfælde – blandt unge voksne patienter er den årlige forekomst ifølge Medpage Today i størrelsesordenen 10 ud af 100.000.

Selv mindre hoved-eller nakkeskader er kendt for at kunne udløse slagtilfælde, men hvor ofte har indtil nu været uvist, fortæller forskeren Heather Fullerton til Medpage Today.

»Og det er i virkeligheden det første skridt til at regne ud, hvordan man forebygger slagtilfælde hos patienter med traumer,« siger hun til Medpage Today.

Læs også:

Pas på hovedet: Skader kan gøre dig psykisk syg

Super Bowl udløser hjerteslag

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.