Hormonforstyrrende stoffer koster EU milliarder
06 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Neurologiske skader, indlæringsproblemer, nedsat frugtbarhed, diabetes og misdannede kønsorganer som følge af hormonforstyrrende stoffer koster de europæiske samfund 1.170 milliarder kroner om året. Det viser en ny undersøgelse, der i går blev præsenteret i Endocrine Society i Bruxelles, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

»Denne analyse viser, hvor svimlende et beløb eksponering for hormonforstyrrende stoffer koster samfundet,« siger Leonardo Trasande, der er læge og leder af forskningsprojektet, i pressemeddelelsen. 

Undersøgelsen er lavet af 18 anerkendte læger og forskere fra Europa og USA. For at undersøge hormonforstyrrende stoffers økonomiske byrde for samfundet, har forskerne tilpasset eksisterende miljø og sundhed omkostningsmodeller og beregnet de forventede omkostninger. Analysen omfattede direkte omkostninger som hospitalsophold, medicinske omkostninger og lægehjælp, men også indirekte omkostninger, som tabt medarbejdernes produktivitet og tidlig død.

I studiet er der undersøgt hormonforstyrrende stoffer som parabener, ftalater, bromerede flammehæmmere og insektgifte.

Studiet er publiceret i Endocrine Societys tidsskrift Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Læs også:

Din pizzabakke kan være fuld af hormonforstyrrende stoffer

Vi bombarderes med hormonforstyrrende stoffer

Hormonforstyrrende stoffer får mænds anus til at kravle frem mod penis

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.