Homoseksuelle dør tidligere i fordomsfulde samfund
Kilde: 
18 februar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Bøsser, lesbiske og biseksuelle, der bor i fordomsfulde samfund, har kortere levetid end dem, der bor i tolerante miljøer.

Det skriver forskning.no på baggrund af en ny amerikansk undersøgelse.

I undersøgelsen konkluderer forskere fra Columbia University, at homo- og biseksuelle, som bor i områder med meget intolerance har hele 12 år kortere levetid end dem, som bor i de mindst fordomsfulde samfund.

Ifølge forskning.no gjaldt det uafhængigt af andre faktorer, som påvirker dødelighed såsom uddannelse, køn, etnicitet, alder og generelt løn- og uddannelsesniveau i nærområdet.

Dataene i undersøgelsen kommer fra General Social Survey, som er en langsigtet undersøgelse af folks holdninger og USA. Forskere har fundet oplysninger om fordomme mod homofile, lesbiske og biseksuelle i forskellige dele af landet fra 1988 til 2008.

Således kunne de sammenligne dette med statistikken over dødsfald og dødsårsager blandt homoseksuelle og biseksuelle i disse samfund.

Forskerne fandt ifølge forskning.no ud af, at bøsser, lesbiske og biseksuelle, der levede med en masse fordomme, begik flere selvmord, blev udsat for mere vold og drab og led mere af hjertekar-sygdom, sammenlignet med tilsvarende grupper fra mere fordomsfrie samfund. 

»Psykosociale stressfaktorer er stærkt knyttet til hjerte-kar-sygdomme, og denne form for stress kan udgøre en indirekte måde, hvorpå fordomme kan bidrage til dødelighed,« siger forskeren Mark Hatzenbuehler fra Colombia University i en pressemeddelelse ifølge forskning.no.

Læs også:

Forsker undskylder: Homo-studie holder ikke

Bøsser gavner flokken

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.