Homo-had er forbundet med utilregnelige karaktertræk
Kilde: 
15 september 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Jo sundere et mentalt helbred du har, jo mindre tilbøjelig er du til at hade homoseksuelle, viser et nyt studie.

Har du derimod tendens til at forsvare dig gennem vrede, aggression og fjendtlighed, og har du problemer med at binde sig til andre, er du i besiddelse af karaktertræk, som definerer en homofob. Det skriver Livescience.com.

»Efter i århundreder at have drøftet, om homoseksualitet bør betragtes som en sygdom, har vi for første gang demonstreret, at den eneste virkelige sygdom, der skal kureres er homofobi, da det er forbundet med potentielt alvorlige psykopatologier,« siger hovedforfatter bag studiet Dr. Emmanuele A. Jannini, der er formand for the Italian Society of Andrology and Sexual Medicine til Libarary of Alexandria.

I studiet deltog 551 italienske universitets studerende i alderen 18-31. De fik til opgave at rangere deres grad af enighed overfor en række udsagn på en skala fra 1-5, der omhandlede deres mentale tilstand og deres holdning til homoseksuelle.

Eksempelvis lød et af udsagnene: »Jeg synes ikke, at homoseksuelle skal arbejde med børn.«

Derudover fik deltagerne til opgave at svare på spørgsmål omkring forsvarsmekanismer og deres villighed til at indgå i sociale relationer og stole på andre mennesker.

Selvom studiet viser, at en homofob kan tillægges særlige karaktertræk, medgiver forskerne bag studiet, at også kulturelle omstændigheder spiller ind i udviklingen af homofobi. Faktorer som religion og konservative værdier spiller også en vigtig rolle, forklarer de.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Journal of Sexual Medicine.

Læs også:

Feminine bøsser foretrækkes af kvinder

Fodboldfans vil støtte homoseksuelle spillere

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.