KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:
Jo højere en uddannelse du har, jo mere tilbøjelig er du til at spise kage, chokolade, is og andre søde sager.
Det viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, SDU.
Undersøgelsen er foretaget i 2013, hvor 14.000 danskere har besvaret spørgsmål om deres forbrug af blandt andet slik, is og kage.
Den viser, at 12,8 procent af befolkningen spiser slik og søde sager mindst fem gange om ugen. Hvor meget du spiser, hænger dog sammen med hvor lang din uddannelse er. Ifølge undersøgelse, guffer hele 17,4 procent af de højtuddannede kage, is og slik mindst fem gange om ugen. I modsætning hertil er de kortuddannede, hvor kun 11,8 procent spiser søde sager i samme tidsrum.
Undersøgelsen viser også, at dit sukkerindtag ikke hænger sammen med køn og alder, og at mænd og kvinder altså spiser søde sager nogenlunde lige ofte.
De aktuelle tal stammer fra Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2013.
Læs også:
Forelskelse får slik til at smage sødere
Skål for vin, chokolade og et langt liv med et godt helbred
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
cak