Hjernen styret af matematiske beregninger
Kilde: 
10 august 2012

Hjernen har milliarder af neuroner, som er arrangeret i komplekse kredsløb, der tillader os at opfatte verden, kontrollere vores bevægelser og tage beslutninger. En afkodning af disse kredsløb er afgørende for at forstå, hvordan hjernen virker, og hvorfor der opstår neurologiske sygdomme. 

Neurologer fra forskningsinstitutionen MIT har nu taget et kæmpe stort skridt i retning af det mål. I et nyt videnskabeligt tidsskrift, der optræder i den seneste udgave af Nature, fortæller de, at to store klasser af hjerneceller hæmmer neural aktivitet på specielle matematiske måder: Den ene klasse fjerner hjerneaktivitet mens den anden form deler hjerneaktiviteten op.

»Dette er meget simple men vigtige beregninger,« forrtæller Mriganka Sur, der som proffesor i neuroscience har ledet studiet.

»Den største udfordring for neurovidenskab er at konceptualisere en stor mængde af data og sætte det i en ramme, som kan stoppes ind i en beregning. Det har været et mysterie, hvordan disse typer af celler kunne gøre dette,« siger han.

Resultaterne kunne hjælpe forskere til at lære mere om sygdomme, som man mener kan skyldes i hjernens kredsløb, som f.eks. Alzheimers.

 

Læs også på Videnskab.dk:
Computere skal lære menneskets sprog

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.