Hjernen ser mænd som en helhed, men kvinder som kropsdele
Kilde: 
25 juli 2012

Når du står i kø i supermarkedet og kaster et hurtigt blik på magasinerne ved kassen, opdager du hurtigt, at kvinder ofte fremstår som seksuelle objekter.

Nu viser ny forskning, at det blandt andet skyldes den måde vores hjerners behandler synsindtrykket af kvinder og mænd. Det skriver livescience.com

Når vi ser en kvinde, er vores hjerner nemlig tilbøjelige til at pille kvindekroppen fra hinanden og se på de forskellige kropsdele frem for hele kvinden. Til sammenligning opfatter vi typisk mænd som en helhed.

Resultatet er offentliggjort i European Journal of Social Psychology.

»Det er både mænd og kvinder, der gør dette. Så man skal ikke bebrejde mændene her,« siger forfatteren bag undersøgelsen, Sarah Gervais, der er psykolog ved University of Nebraska, Lincoln.

Grunden til, at vi behandler billeder af mænd og kvinder forskelligt kan skyldes evolutionære, mener Gervais. Men eftersom begge køn gør det, er vanen formentlig opstået på grund af den måde, medierne fremstiller kvinder.

»Kvinders kroppe og deres kropsdele er igennem lang tid blevet fremhævet til at sælge alle mulige slags produkter. Det har måske sat sig fast, sådan at vi ikke kan lade være med at se på almindelige kvinder i hverdagen på samme måde,« siger Gervais.

Læs også: Sexbilleder: Mænd kigger på kroppen og kvinder på ansigtet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.