Hjernen kan huske 10 gange mere, end vi har troet
22 januar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Din hjerne kan gemme på omtrent 10 gange mere information, end forskerne hidtil har troet, fortæller amerikanske forskere fra University of California. Det skriver MedicalXpress.com.

»Det her er en vaskeægte bombe inden for neurovidenskaben,« fortæller professor Terrence J. Sejnowski fra University of California til MedicalXpress.com.

Han er medfofatter til det nye studie, der er publiceret i tidsskriftet eLife.

»Vores nye målinger af hjernens hukommelseskapacitet øger de forsigtige skøn med en faktor 10 til mindst en petabyte, i samme område som hele internettet,« fortsætter Terrence J. Sejnowski.

Med en ny computermodel har forskerne rekonstueret hjernevæv fra et område kaldet hippocampus for at undersøge størrelsen på hjernens synapser. 

»Da vi første gang rekonstruerede hver eneste dendrit, axon, gliacelle-proces og synapse (mikro-strukturer i hjernen, red.) fra et stykke af hippocampus på størrelse med et enkelt rødt blødlegeme, blev vi noget forvirrede over kompleksiteten og alsidigheden blandt synapserne,« fortæller professor Kristen Harris fra University of Texas, der er medforfatter til studiet til MedicalXpress.com.

Ifølge rekonstruktionen har hjernens synapser 10 gange flere størrelsesvarianter, end man hidtil har kendt til, og det er dem, der hjælper os med at huske, mener forskerne.

»Det er omtrent en størrelsesorden højere (faktor 10, red.) i præcision, end man hidtil har troet,« siger Terrence J. Sejnowski til MedicalXpress.com.

Læs også:

Sådan bliver du fantastisk god til at huske

Sex og rødvin kan skærpe din hjerne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.