Heste skærer ansigter som mennesker
07 august 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Når du smiler, bruger du dine ansigtsmuskler til at vise, at du er glad. Nu viser et nyt studie, at heste besidder samme egenskab til at udtrykke sig med ansigtsudtryk. Det skriver news.sciencemag.org.

For at finde ud af hvordan hestene bruger deres ansigt til at kommunikere, analyserede forskerne videofilm af de store dyr. Det viste sig, at heste bruger musklerne omkring næsen, øjnene og læberne til at lave ansigtsudtryk, og nogle af deres 17 forskellige ansigtsudtryk minder faktisk om vores. 17 ansigtsudtryk er ydermere mange flere, end man tidligere har troet, heste kunne lave. Til sammenligning kan mennesker lave 27 ansigtsudtryk, hunde 16 og chimpanser 13.

Næste skridt bliver at identificere de følelser, som hestene signalerer med deres ansigtsudtryk.

»Vi kan nu dokumentere ansigtsbevægelser, som er forbundet med forskellige sociale og følelsesmæssige kontekster og på den måde få indsigt i, hvordan heste faktisk oplever deres sociale verden,« siger en af studiets ledende forskere professor Karen McComb fra University of Sussex til medicalnewstoday.com.

Studiet er publiceret i Plos One.

Læs også: 

Bizart: Se den ekstremt sjældne kyklop-hest

Fede heste får livsstilssygdomme

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

msc

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.