Godt nyt til slankekuren: Fem procent vægttab er nok
Kilde: 
25 februar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Der er godt nyt til alle dem, som aldrig helt kom i gang med januarkuren, og som har svært ved at reducere tallene på badevægten.

Et vægttab på så lidt som fem procent af den samlede kropsvægt er nok til at opleve betydelige forbedringer i sundhedstilstanden, skriver sciencedaily.com.

Det viser et nyt studie, som er publiceret i tidsskriftet Cell Metabolism. 

»Baseret på studiets resultater bør vi overveje at ændre de nuværende retningslinjer for behandling af overvægt. Målet bør være fem procent vægttab i stedet for fem til ti procent vægttab, som øger følelsen af fiasko, når patienterne ikke formår at opnå vægttab på mere end fem procent,« siger professor ved Washington University School of Medicine Samuel Klein, som er en af forskerne bag studiet, ifølge sciencedaily.com.

Større vægttab mindsker risikoen for stofskiftesygdomme, men fem procent vægttab er nok til at reducere flere risikofaktorer for type 2-diabetes og forkalkning af hjertets kranspulsåre, viser studiet. I studiet blev de helbredsmæssige effekter af 40 overvægtige mænd og kvinders vægttab på henholdsvis fem, 10 og 15 procent sammenlignet. 

Det nye studie er det første, som direkte sammenligner effekterne af vægttab hos dem, der taber sig fem procent, med dem, der taber ti procent at vægtmassen. 

»Vi håber, at vores resultater kan opfordre overvægtige mennesker til at tage nogle fornuftige skridt den rigtige vej i forhold til, hvad de spiser, samt at øge deres fysiske aktivitet. For det betyder en lavere risiko for diabetes og hjertekarsygdomme,« siger Samuel Klein ifølge sciencedaily.com.

Læs også:

Overvægtige får lettere infektioner

Dansk forskning: Nyt lægemiddel kan måske hjælpe overvægtige

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.