Gletschere trækker sig stadigt hurtigere tilbage
Kilde: 
05 august 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Nye målinger viser, at verdens gletschere trækker sig hurtigere tilbage, end det nogensinde før er målt. Det skriver The Guardian.

I studiet, som netop er publiceret i tidsskriftet Journal of Glaciology, har forskerne målt på hele 2.300 gletschere, og målingerne viser, at gletscherne i gennemsnit bliver mellem 50 og 150 centimeter tyndere hvert eneste år.

»Det er to til tre gange mere end målingerne fra 1900-tallet,« siger professor Michael Zemp, som er direktør for World Glacier Monitoring Service ifølge The Guardian.

Gletscherene smelter som følge af temperaturstigninger overalt på kloden, og for flere af verdens gletschere er der ikke meget håb tilbage, vurderes det. Således lyder det i studiet:

»Gletschere i mange regioner vil højest sandsynligt blive ved med at lide under smeltning, og det endda selvom klimaet skulle stabilisere sig.«

Læs også:

Satellitradar skaber imponerende billeder af Jorden

Sådan påvirker gletsjere havniveauet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.