Fysisk træning i arbejdstiden styrker relationerne på arbejdspladsen
10 september 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Nye forskningsresultater viser, at fælles fysisk aktivitet på jobbet kan styrke samarbejdsrelationer mellem kollegaer. Det skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i en pressemeddelelse.

I studiet blev 200 kvindelige hospitalsansatte tilfældigt opdelt i to grupper, hvor den ene lavede fysisk aktivitet såsom træning med kettlebells, bold og træningselastikker sammen med deres nærmeste kollegaer. Den anden gruppe lavede elastiktræning alene i fritiden.

Forskerne målte både før og efter på relationerne mellem kollegaerne, og studiet viste at relationerne i gruppen, som trænede sammen, blev bedre, mens der ingen ændring var i den anden gruppe.

»Vores resultater viser, at man slår to fluer med et smæk og både forbedrer medarbejdernes fysiske helbred og opnår positive samarbejdsrelationer, når man afsætter tid til fælles træning for kollegaerne i arbejdstiden,« siger professor Lars Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som er ansvarlig for undersøgelsen, i pressemeddelelsen.

Resultaterne er publiceret i tidsskriftet Scandinavian Journal of Public Health.

Læs også:

Træning og kostvejledning i arbejdstiden forbedrer SOSU´ers sundhed markant

Motion på arbejdspladsen nedsætter smerter og øger muskelstyrke og udholdenhed

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mft

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.