Fortidens enhjørning var større end et næsehorn
Kilde: 
30 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

For 29.000 år siden var det vestlige Sibirien beboet af en skabning, som kan minde om middelalderens elegante enhjørning.

Med et stort horn i panden fik dette fortidsdyr- på latin E. sibiricum - tilnavnet sibirisk enhjørning, og nu viser nye fund af det uddøde dyr, at det faktisk stadig levede for 29.000 år siden og ikke 350.000 som hidtil troet. Det skriver Livescience.com.

E. sibiricum har dog kun hornet tilfælles med enhjørningen, da palæontologer estimerer, at de har været større end nutidens næsehorn og derfor ikke så fine i deres positur som hestens fætter.

De nye resultater er kommet til, efter man har fundet dele af et velbevaret kranie fra E.sibiricum i det østlige Europa.


(Illustration: Rashevsky, under supervision af A.F. Brant, 1878)

For at finde ud af, hvor gammelt fossilet var, har forskerne fra Tomsk State Univeristy i Rusland lavet en kulstof-14 analyse af kraniet, som viste at dyret var i live for cirka 29.000 år siden, hvilket rykker gevaldigt ved tidspunktet for dets uddøen.

Hvis resultaterne er sande, kan det betyde, at de sibiriske enhjørninger kan have krydset veje med moderne mennesker.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift American Journal of Applied Sciences.

Læs også:

Giraf-lignende fortidsdyr opkaldt efter Star Wars-dronning

Enhjørningens horn bliver udstillet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.