Første klasse skaber flere vredesudbrud på fly
Kilde: 
03 maj 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Der findes flere slags tumult på et fly. Der er den slags, som skyldes vejr, vind og lufthuller - og så er der den slags, som flypassagerne selv forårsager.

Der er markant større sandsynlighed for sidstnævnte, hvis passagerne er gået ombord på et fly med første klasses sæder i front, skriver sciencemag.org.

På fly med en første klasse er risikoen for vredes- eller følelsesudbrud blandt passagerne på økonomiklassen fire gange større end på fly uden, viser et nyt studie.

Det nye studie er publiceret i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.  

Den aggressive opførsel er desuden 12 gang mere sandsynlig blandt første klasses-passagerne og mere end dobbelt så forventelig blandt dem på økonomiklasse, hvis passagerne boarder forrest på flyet og bliver sat til at gå gennem første klasses området sammen, viser studiet.   

Første klasse blev indført på passagerfly i slutningen af 1970'erne, og siden er antallet af aggressive udbrud i de højere luftlag steget stødt.

Flyene er en slags miniudgaver af samfundet, hvor tydelige klasseforskelle ofte forårsager social uro, argumenterer forskerne bag det nye studie ifølge sciencemag.org.  

Læs også:

Hvorfor skal den sorte boks sidde i flyet?

Kontroversielt studie: Klimaforandringer giver modvind og hæver flypriser

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.