Forskningsråd uddeler penge til ungdomshus-forskning
10 juni 2013

De humanistiske videnskaber har netop fået en god slat penge. Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation (FKK) har nemlig i forbindelse med rådets hoveduddeling bevilget cirka 82 mio. kr. til humanistisk forskning, ifølge en pressemeddelelse fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Pengene er blandt andet gået til forskning i de omstridte ejendomskrav, som er blevet fremsat i forbindelse med Christiania og Ungdomshuset. Og et projekt som kan forbedre sprogteknologier til gavn for eksempelvis Google Translate.

»Hvert år modtager FKK langt flere støtteværdige ansøgninger, end der er midler til at imødekomme. Det gælder også i år, hvor kvaliteten af ansøgningerne har været særdeles høj. Det er naturligvis glædeligt, men det gør udvælgelsen af de bedst kvalificerede ansøgninger svær. Det er dog rådets overbevisning, at udvælgelsesproceduren sikrer, at netop de allerbedste ansøgninger tildeles midler,« siger formand for FKK, professor, ph.d. Anette Warring.

 

Rådet modtog i alt 128 ansøgninger til et samlet beløb på godt 519 mio. kr.

Se listen over de projekter, som har modtaget penge her.

Læs også: Forskere får ny knibtang til holdninger

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.