Forskningsprojekt skal indrette fremtidens landskaber
Kilde: 
27 november 2013

KORT NYT FRA DANSKE UNIVERSITETER:

Hvordan skal de danske landskaber se ud i fremtiden?

Et nyt landsdækkende forskningsprogram skal i løbet af de næste fire år forbedre landskabsplanlægningen i Danmark, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Der er sammenlagt afsat lidt over 12 millioner kroner til programmet, og ifølge Københavsns Universitet skal der blandt andet etableres en folkeskov ved Odense, bosætningsformerne på Nord-mors skal nytænkes og landskabet omkring Femern Bælt forbindelsen skal udvikles.

»Fremtidens Landskaber skal være med til at sikre velfungerende og attraktive landskaber rundt omkring i Danmark. Det gælder f.eks. i forhold til natur, rekreation, bosætning og erhverv.«

»Det handler altså om, hvordan vi i fremtiden indretter og anvender det åbne land. Og hvordan kommunerne i samarbejde med de, som bruger og bor i områderne, kan for-bedre planlægningen i det åbne land,« siger lektor Lone Kristensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning i pressemeddelelsen fra Københavns Universitet.

Forskningsprogrammet består ifølge Københavns Universitet af 13 planprojekter, hvoraf de 11 ledes af de deltagende kommuner og to af Danmarks Jægerforbund.

Du kan læse mere på projektets hjemmeside.

Læs også:

Skal oplevelsessteder satse på apps?

Hvordan ser fremtiden ud for bæredygtig arkitektur?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.