Forskning: Mobiltelefoner på fremmarch i Afrika
Kilde: 
11 maj 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

I Afrika - nærmere bestemt syd for Sahara - er verden vidne til et stort spring i det teknologiske udviklingsstadie. Mange afrikanere syd for Sahara har aldrig ejet en fastnettelefon, men nu viser et studie, at der i nogle afrikanske lande er lige så mange ejere af mobiltelefoner som i USA. Det skriver forskning.no.

Studiet viser blandt andet, at der i dag i Sydafrika og Ghana er omkring otte ud af ti voksne, som ejer en mobiltelefon - samme andel af voksne som i for eksempel USA. I 2002 var antallet af voksne Ghanesere, der ejede en mobiltelefon, nede under 10 procent.

Forskerne bag studiet mener, at den eksplosive stigning i ejere af mobiltelefoner i de afrikanske lande, viser hvordan brugere af teknologi hopper over et teknologisk udviklingsstadie, når muligheden og nødvendigheden byder sig. Nedgravning af kabler til fastnettelefoner i Afrika ville simpelthen have været for dyr, lyder det i studiet.

De mest populære funktioner på mobiltelefoner i Afrika er at sende SMS'er, tage billeder og optage videoer. Derudover er overførsel af penge i nogle af de undersøgte lande i studiet også meget populært.

På trods af mobiltelefonens indtog i Afrika har smartphonen dog stadig stadig ikke slået helt igennem. Derfor viser studiet ikke overraskende, at nyhedslæsning, deltagelse på sociale medier og google-søgninger ikke er særlig fremtrædende blandt ejere af mobiltelefoner i de undersøgte lande.

Studiet er udført af det amerikanske forskningsinstitut Pew Research Center og kan læses i sin fulde længe på deres hjemmeside.

Læs også:

En app til jordemødre i bushen

Hvorfor går jeg rundt når jeg taler i mobiltelefon?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

rs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.