Forskere: Vi bør lede efter de rumvæsener, der leder efter os
Kilde: 
02 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

NASA’s rumteleskop Kepler har opdaget flere end 1.000 nye verdener ved at holde øje med, hvordan lyset ændrer sig, når en planet kredser om sin stjerne.

Nu mener flere astronomer, at vi bør vende den idé på hovedet og lede efter rumvæsener der, hvor Jordens bevægelser er synlige. Det skriver Nature.com.

Forskerne bør kigge nærmere på de exoplaneter, hvorfra man kan se Jorden dreje om Solen, mener René Heller, der er astronom ved Max Planck Instituttet i Göttingen i Tyskland.

Derfra vil eventuelt liv, ifølge ham, kunne se, at Jorden har en atmosfære, der er kemisk forandret på grund af liv.

»De har en større motivation til at kontakte os, fordi de har en bedre mulighed for at identificere os som en beboet planet,« siger han til Nature.com.

Der eksisterer omkring 10.000 stjerner, som kan have sådanne omkredsende planeter, indenfor 3.260 lysår fra Jorden, rapporterer René Heller og kollegaen Ralph Pudritz i april-udgaven af tidsskriftet Astrobiology, der endnu ikke er udkommet.

De mener, at fremtidige forsøg på at finde signaler fra rumvæsener, såsom det dyre amerikanske ‘Breakthrough Listen Project,’ bør fokusere på disse stjerner, som ligger i en ring rundt om vores solsystem.

I øjeblikket er der dog ikke nogen planer i ‘Breakthrough Listen Project’ om at undersøge dette område, men i stedet fokuseres der på midten og rundt om galaksen, der ikke er det samme, som rundt om vores solsystem.

Idéen om at lede efter andre verdener, som vil være i stand til at se Jordens kredsløb, stammer helt tilbage fra 1980‘erne, men nu kan astronomer opdatere og revidere deres idéer ud fra, hvad de har lært af Kepler, mener René Heller.

Læs også:

Nobelpristager: Vi finder liv i rummet i min livstid

Hele verden bør debattere, om vi skal kontakte rumvæsner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.