Forskere: Sukker i maden er værre end salt
Kilde: 
15 december 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Sukker i maden skaber i virkeligheden større risiko for hjertekarsygdomme end salt. Det siger et nyt amerikansk metastudie, der samler viden fra en lag række undersøgelser af hjertekar-patienter, skriver medpagetoday.com.

»Sukker tilsat maden betyder sandsynligvis mere for hypertension end natrium. Fruktose kan entydigt øge risikoen for hjertekarsygdomme,« skriver James J. DiNicolantonio, PharmD, Saint Lukes Mid America Heart Institute, Kansas City, Mo., og Sean C. Lucan, MD, MPH, i Montefiore Medical Center, Bronx, New York ifølge medpagetoday.com.

De er så sikre på, at de har ret, at de opfordrer offentlige myndigheder til at fokusere mere på sukker end salt, når de laver kostanbefalinger.

»En reduktion i indtaget af tilsat sukker, især fruktose, og specifikt i de mængder som findes i industrielt fremstillede fødevarer, vil ikke blot bremse hypertension, men kan også hjælpe til at forebygge bredere problemer i forbindelse med kardiometaboliske sygdomme,« skriver forfatterne i den videnskabelige artikel.

Artiklen er publiceret i tidsskriftet BMJ Open Heart.

Læs også:

Forsker: De færreste spiser for meget salt

For lidt salt kan også være usundt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ne

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.