Forskere: Skær ned på kulhydraterne, hvis du vil tabe dig
Kilde: 
02 september 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis du i sommeren har spist lidt for mange is, så er det ifølge et nyt studie bedre at skære ned for kulhydraterne end for fedtet, hvis du vil tabe dig. Det skriver Medpagetoday.com.

Forskerne havde 148 deltagere med i projektet, som næsten alle var omkring 47 år gamle. Deltagerne blev delt i to grupper, hvor den ene gruppe kun måtte indtage 40 gram kulhydrater om dagen, hvor den anden gruppes diet bestod af mindre end 30 procent fedt og 55 procent kulhydrater.

På 12 måneder tabte gruppeen på en diæt med få kulhydrater ifølge Medpagetoday.com sig i gennemsnit 5,3 kilo, mens dem på en kur med lavt fedtindtag i gennemsnit havde tabt sig 1,8 kilo.

Gruppen som indtog få kulhydrater havde også forbedret deres kolesteroltal.

»Vores studie viser, at en diæt med lavt indtag af kulhydrater gav et større vægttab og et fald i risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme på 12 måneder end diæten med lavt fedtindhold. Det gjaldt hos overvægtige, som ikke led af diabetes eller nyresygdomme,« siger Lydia Bazzano, der er ph.d. hos Tulane University i New Orleans, til Medpagetoday.com. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine. 

Læs også: 

Ti myter om fedme og slankekure

Proteiner gør dig slank

Stenalderkost er mere slankende end kostrådene

Lavt indtag af kulhydrat gav højere forbrænding

Er stenaldermad overhovedet sundt?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.