Forskere skaber kaniner, som lyser i mørket
Kilde: 
14 august 2013

Kaniner, som lyser grønt i mørket.

Det lyder som noget fra en science fiction film, men det er faktisk en forskergruppe, som har skabt de to kaniner i forsøget på at forbedre mulighederne for behandling af livstruende sygdomme, skriver The Independent.

Forskerne har klonet et kuld på otte kaniner, og det er lykkedes dem at få to af kaninerne til at lyse fluorescerende grønt i mørket.

En af biogenetikerne bag forsøget, Dr. Stefan Moisyadi, fortæller ifølge The Independent, at kaninerne fungerer som »en LED-lampe,« og at det grønne lys skinner igennem deres pels.

Ifølge The Independent har forskerne skabt de grøntlysende kaniner ved at tage et fluorescerende protein fra vandmænds DNA og indsætte det i kaninernes fostre.

Kaninernes lysende farve skal ifølge The Independent indikere, at det genetiske materiale fra vandmændene er blevet optaget som en naturlig del af kaninerne.

»Det er kun en markør, som viser, at vi kan tage et gen, som ikke oprindeligt var i dyret, men som nu eksisterer i dyret,« siger Dr. . Stefan Moisyadi ifølge The Independent.

Forskergruppen, som kommer fra Hawai og Tyrkiet, planlægger nu at indsætte gavnlige gener i større dyr for at skabe bedre og billigere medicin, skriver The Independent.

Se videoen med de lysende kaniner her

Læs også: Forskere holder kaniner i live med iltindsprøjtninger

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.