Forskere: Mening med livet beskytter dit hjerte
Kilde: 
09 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Dit hjerte har det bedre, hvis dit liv giver mening for dig. Det viser ny forskning, som er blevet præsenteret på forskermødet for American Heart Association's EPI/Lifestyle 2015 i Baltimore den 6. marts.

Det skriver Science Daily.

Forskerne fandt helt konkret, at følelse af at have en mening med livet gav 23 procent lavere risiko for tidlig død grundet af alle mulige årsager, mens mening med livet reducerede dødsrisiko med 19 procent, når det gjaldt hjertekarsygdomme.

»Udvikling og finpudsning af din følelse af at have et formål i livet, kan beskytte din hjertesundhed og potentielt redde dit liv,« siger hovedforfatter til studiet Randy Cohen, forsker og kardiolog ved Mount Sinai St. Luke’s og Mount Sinai Roosevelt.

»Vores studie viser, at der er en stærk sammenhæng mellem det at have et formål i livet og beskyttelse mod for tidlig død eller det at blive ramt af hjertekarsygdom. Hver og én af os bør spørge sig selv det afgørende spørgsmål ’Har jeg et formål – en mening med mit liv’? Hvis ikke, bør du for dit velvære og helbred arbejde mod det vigtige mål at få en mening med dit liv,« siger Randy Cohen.

Forskerne bag studiet analyserede 10 tidligere forskningsresultater med data fra mere end 137.000 mennesker for at nå frem til resultatet.

Læs også:

Fem råd til at bevare et sundt hjerte

Kunstigt hjerte klar til mennesker

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.