Forskere: Længere pauser under træning kan give større muskler
Kilde: 
04 maj 2016

KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis du er en af dem, der står og pukler med vægtløftningen, fordi du gerne vil have større muskler, skal du måske slappe lidt af.

Ifølge forskere fra University of Birmingham kan det nemlig øge muskelmassen, hvis man holder længere pauser mellem sine vægtløftningssets. Det skriver Sciencedaily.com.

»Med korte pauser på ét minut er den faktiske muskelrespons kortere. Hvis du derfor gerne vil maksimere din muskelvækst med dit træningsprogram, kan længere pauser mellem passene forøge chancerne for at have den muskelrespons, som du leder efter,« siger Leigh Breen, der er forsker hos University of Birmingham, til Sciencedaily.com. 

De anbefaler, at både nybegyndere og mere erfarne i vægtløftning holder pauser på mellem to-tre minutter mellem hvert set.

Til studiet havde forskerne 16 mænd til at udføre forskellige muskel-modstandsøvelser med enten ét minut eller fem minutters hvile imellem. Mændene fik derefter taget muskelbiopsier lige efter træningen samt fire, 24 og 48 timer efter træningen.

Her så forskerne, at en proces, kaldet myofibrillær proteinsyntese, steg med 152 procent, efter de længere pauser, mens den kun steg med 72 procent ved de kortere pauser. Denne proces er ifølge forskerne med til at påvirke muskelvækst.

Forskerne vil nu undersøge, om man kan se den samme effekt over flere måneder.

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Experimental Physiology.

Læs også:

Myte-drab: Protein efter træning får ikke muskler til at vokse ekstra

Bliver musklerne altid stærkere, når de bliver større?

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.