Forskere jubler over ny mulig vaccine mod denguefeber
17 marts 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:
Mere end 400 millioner mennesker smittes hvert år med den dødelige sygdom denguefeber, og indtil nu har der ikke været en effektiv vaccine mod sygdommen.

Men nu ser det ud til, at forskere fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health i Maryland, USA har fundet den mest effektive vaccine mod sygdommen hidtil. Det skriver The Washington Post.

Det nye studie er vigtigt, fordi det er et af de få, hvor man har testet vaccinen på raske mennesker – og det er netop disse tests, der tidligere har manglet for at komme videre med udviklingen af en vaccine mod denguefeber.

»Resultaterne af dette studie er meget ligetil og ret konkluderende. Kort sagt synes denne vaccine at være 100 procent effektiv,« siger Beth Kirkpatrick, som er professor på University of Vermont, og som har deltaget i studiet, ifølge The Washington Post.

I undersøgelsen blev vaccinen testet på 41 raske personer. 20 personer fik en placebo-vaccine, mens resten fik forsøgsvaccinen. Seks måneder efter fik alle forsøgspersonerne en indsprøjtning med en svag dosis af denguefeber.

Alle 20 personer i placebo-gruppen reagerede ved at få symptomer på denguefeber, mens ingen af de personer, der havde fået den rigtige vaccine, havde tegn på smitte.

Studiets resultater kan muligvis også bruges til at udvikle en vaccine mod den farlige zika-virus, da de to virusser er i familie med hinanden. 

Resultaterne er udgivet i tidsskriftet Science Translational Medicine.

Læs også:

Afgørende skridt på vejen mod en vaccine mod al influenza

Revolution i bekæmpelse af virusinfektioner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

amo

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.