Forskere: Jorden står over for højeste temperaturstigninger i 1000 år
11 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Jorden står over for en periode, hvor hastigheden af den globale temperaturstigning vil blive højere, end hvad der er set i 1000 år. Det viser et nyt studie, der er lavet af forskere fra det amerikanske miljøministerium, U.S. Department of Energy’s Pacific Northwest National Laboratory, skriver International Business Times.

Undersøgelsen viser, at vi i år 2020 vil opleve, at stigningen i globale temperaturer vil være på 0,25 grader celsius per årti. Men hvis udledningen af drivhusgasser fortsætter med uformindsket styrke, kan stigningen nå helt op på 0,4 grader celsius per årti.

»Jorden er på vej ind i en ny periode, hvor det, som er normalt, vil ændre sig, og det vil ske i en hastighed, hvor naturlige processer måske ikke vil være i stand til at følge med. Vi er nødt til bedre at kunne forstå hvad konsekvenserne af dette vil være, og hvordan vi skal forberede os på dem,« siger Steven Smith, der er den ledende forfatter af studiet, til International Business Times.

På trods af at hele verden kommer til at mærke de højere temperaturer, er Europa, Nordamerika og Arktis særligt ramt af temperaturstigningerne.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Climate Change.

Læs også:

Er den globale opvarmning gået i stå?

Naturlige variationer kan måske have bremset den globale opvarmning

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.