Forskere har formået at afkoge et æg
Kilde: 
29 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Når ægget først er lagt i gryden med det kogende vand, kan der kun ske én ting – ægget bliver kogt. Nu har forskere fra Australien og Amerika været i stand til at få et kogt æg tilbage i en ukogt tilstand. Det skriver Livescience.com.

Æg består af en masse proteiner, der sidder i en bestemt orden, men når ægget bliver kogt ændrer disse proteiner sig ved at folde sig ud og ind mellem hinanden.

Forskerne kogte æggehvider i 20 minutter ved 90 grader, indtil proteinerne begyndte at vikle sig sammen. Derefter tilsatte de ifølge Livescience.com en substans, der fik æggehviderne til at blive mere flydende. Til sidst kom æggehviderne op i en maskine, der kunne forme æggets proteiner ind i den orden, som de havde inden ægget blev kogt.

»Denne metode kan transformere industri- og forskningsproduktion af proteiner,« skriver forskerne i studiet.

Ifølge forskerne kan denne metode bruges af medicinalindustrien til at skabe antistoffer til behandlingen af cancer. 

Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift ChemBioChem. 

Læs også: 

Sådan koger du dit æg perfekt

Hvorfor er nogle æg så svære at pille?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.