Forskere: Handel med den nye verden længe før Columbus
Kilde: 
17 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

I et 1.000 år gammelt hus i Alaska har amerikanske og canadiske forskere fundet bronzegenstande, som tyder på, at der foregik handel mellem Alaska og Østasien flere århundreder, før Columbus sejlede over Atlanten i 1492, skriver Livescience.com. 

Ved Cape Espenberg i Alaska har arkæologerne blandt andet fundet to bronzegenstande, som de mener er lavet i Østasien. Den ene er et bæltespænde, som er forbundet med et stykke læder. Foreløbige undersøgelser, ved hjælp af karbondatering, tyder på, at læderet stammer fra omkring år 600 e.Kr.

Forskerne melder,at de inde i huset også fandt rester af genstande, som var lavet af den vulkanske bjergart obsidian. Genstande, som de mener stammer fra Rusland.

»Det, vi ser her, et et indirekte samspil med de såkaldte veludviklede civilisationer i Kina, Korea og Yakutia i Rusland,« siger Owen Mason, som er arkæolog ved University of Colorado og en del af udgravningsholdet, til Livescience.com.  

Arkæologerne vil præsentere deres resultater og fund på udgravningsstedet i dagene mellem 28. april og 2. maj.

Læs også:

Arkæologer: Vi har fundet Columbus’ skib ved Haiti

Arkæologer opdager historisk befæstning i Køge

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak

(Foto: University of Colorado)

(Foto: Jeremy Foin/University of California)

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.