Forskere: Gamle kamelknogler modsiger Bibelhistorien
06 februar 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Israelske arkæologer har brugt kulstof 14 datering til at fastslå, hvornår tamme kameler ankom til Israel.

I en pressemeddelelse påstår forskerne, at deres undersøgelser direkte modsiger historiske hændelser, som beskrives i Bibelen.

Kameler er nævnt som pakdyr i de bibelske historier fra både Abraham, Josef og Jakob – historier, der findes i Det Gamle Testamente, og som dateres til perioden mellem 2000 og 1500 før Kristus.

Men ifølge arkæologerne fra det israelske Tel Aviv University ankom af de domesticerede kameler først til området langt senere, sandsynligvis mellem 1200 og 900 før Kristus.

Ifølge pressemeddelelsen fra Tel Aviv University udfordrer de nye undersøgelser de historiske oplysninger i Bibelen og er »direkte bevis for, at teksten blev udarbejdet længe efter de hændelser, den beskriver.«

»Introduktionen af kamelen i vores region var en meget vigtig økonomisk og social udvikling. Ved at analysere arkæologiske fund fra steder, hvor der blev produceret kobber i Aravah Valley, var vi i stand til at anslå datoen for denne begivenhed med årtiers præcision snarere end århundreders præcision,« siger arkæologen Dr. Erez Ben-Yosef i pressemeddelelsen fra Tel Aviv University. 

Den nye undersøgelse er publiceret i tidsskriftet Tel Aviv.

Læs også:

Kamelens forfader levede på Arktis

Gamle skrifter fortæller alternative historier om Jesus

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.