Forskere forebygger økosvindel
13 januar 2012

En stigende efterspørgsel på økologiske fødevarer har i de senere år medført madforfalskning og snyd. Nu vil et europæisk forskningsprojekt med Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i spidsen udvikle metoder, der både kan afsløre fødevarens geografiske oprindelse, og om den er økologisk eller ej. Det skriver Københavns Universitet.

I de senere år har der været flere tilfælde af forfalskning og snyd, hvor konventionelt dyrkede fødevarer er blevet solgt som økologiske. Det øger behovet for værktøjer, der kan sikre, at fødevarernes oprindelse og dyrkningsform kan spores.

’AutenticFood’  er et nyt, europæisk forskningsprojekt med forskere fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i spidsen.

Forskningsprojeket samler førende eksperter fra 11 europæiske lande for at udvikle pålidelige analysemetoder, der både kan afsløre fødevarens geografiske oprindelse og om den er økologisk eller ej:

»Der er i dag en enorm interesse for, hvor fødevarerne kommer fra og om de er, hvad de udgiver sig for at være; for eksempel om de er økologiske. Som ansvarlig fødevareproducent er man derfor meget interesseret i, at forbrugerne har tillid til produktet,« siger projektleder og professor Søren Husted fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Læs også: Er økologi bæredygtigt?
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.