Forskere finder forhistorisk spinder med tydelig erektion
Kilde: 
01 februar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

For 99 millioner år siden blev en forhistorisk spinder - et dyr, der er tæt beslægtet med edderkopper - fanget i en dråbe rav i det, der skulle have været et meget lykkeligt øjeblik.

Spinderen blev nemlig indkapslet i ravstykket, netop som dens penis var længst fremme, skriver ScienceMag.org.

Den forhistoriske spinder er usædvanlig, både ved sine meget store øjne og ved en speciel, spatel-formet penis, fortæller forskerne bag et nyt studie af spinderen i tidsskriftet The Science of Nature.

Ravstykket er et sjældent eksempel på en parring i kridttiden, hvilket er en stor hjælp til de forskere, der forsøger at artsbestemme de forhistoriske dyrearter.

Den 'muntre' fyr er beslægtet med vore dages vægmejere, der teknisk set ikke er edderkopper, selvom de hører til gruppen af spindere. For at bidrage til forvirringen kalder mange danskere vægmejere for stankelben, selvom stankelben i virkeligheden er det danske navn for et familie af flyvende insekter. 

Det nyopdagede fossil har nu givet forskerne et unikt indblik i, hvordan moderne vægmejere har udviklet sig siden forhistorisk tid.

Den forhistoriske spinder blev indkapslet i ravstykket, da dens penis var længst fremme. Surt for spinderen og heldigt for forskerne. (Foto: Jason Dunlop / MfN Berlin / ScienceMag.org)

Læs også:

Forskere barberer bizar penis

Top 5: Se de vildeste dyre-penisser

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.