Forskere finder årsag til masseuddøen for 375 millioner år siden
Kilde: 
17 december 2013

KORT NYT FRA UDLANDET

Det er ikke kun i vores tid, at levende organismer har måttet lide under klimaforandringer.

For 375 millioner år siden var klimaforandringer skyld i en marin masseuddøen, der rangerer på top fem over de største nogensinde i historien, skriver Sciencedaily.com.

I den geologiske periode Devon for cirka 419 til 359 millioner år siden var der meget varmt på jorden, der var sandsynligvis slet ingen is, og der var en masse CO2 i atmosfæren.

I perioden spredtes planter og træer på jorden og formede de første skove. De mange planter forbrugte store mængder af CO2, og derfor faldt CO2-niveauet faldt til omkring det niveau, vi har i dag, og det blev koldere. Det ødelagde det tropiske marine økosystem  og var skyld i en kæmpe masseuddøen i de tropiske vande.

»Dette er den tredje mest betydelige masseuddøen og den var forårsaget af planter. I modsætning til dinosaurernes masseuddøen, der var relateret til et meteornedslag, var denne relateret til miljøet,« fortæller professor Johnny Waters fra afdelingen for geologi på Appalachian State University ifølge Sciencedaily.com.

Læs også:

Uddøde dyrearter kan bringes til live igen

Uddød menneskeart kan have lavet tøj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

mbh

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.