Forskere: Drik kaffe og nedsæt risikoen for åreforkalkning
Kilde: 
03 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Er kaffe en fast del af din hverdag, betyder det, at du har en lavere risiko for at udvikle hjertesygdomme. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af forskere fra Kangbuk Samsung Hospital i Seoul, skriver Livescience.com.

Undersøgelsen viser, at et moderat indtag af kaffe nedbringer risikoen for åreforkalkning med op til 40 procent. Folk som drikker mellem tre og fire kopper kaffe om dagen, har den laveste risiko for at udvikle tilstoppede arterier. Men også dem som lader sig nøje med mindre end tre kopper kaffe om dagen, har en lavere risiko for hjertesygdomme end dem, som ikke drikker kaffe.

»Risikoen for hjertesygdomme gik ned med bare en kop om dagen,« fortæller læge Eliseo Guallar ved Johns Hopkins University i Baltimore, som er en af forskerne bag undersøgelsen. 

Undersøgelsen bygger på et studium af mere end 25.000 sydkoreanske mænd og kvinder, og kan have stor betydning for videre forskning på området.

»Dette er muligvis den største undersøgelse til dags dato, som kigger på forbindelsen mellem kaffeindtag og åreforkalkning,« siger Jared Reis, der er forsker i hjertesygdomme, og ikke selv var en del af undersøgelsen. 

For nylig viste et andet studie, at man ved at drikke op til fire kopper kaffe om dagen også nedsætter risikoen for at udvikle den neurologiske sygdom multipel sklerose.

Den nye undersøgelse er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Heart.

Læs også:

Ny blodprøvetest afslører åreforkalkning

Hårtab kan være tegn på hjertesygdom

Hvorfor får jeg hovedpine, når jeg holder op med at drikke kaffe?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.