Forskere: Der er intet 'missing link' mellem fugle og dinosaurer
Kilde: 
01 oktober 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Fuglene opstod ikke med et trylleslag ud fra dinosaurerne. De udviklede sig gradvist til at starte med, viser et nyt studie. Det skriver Livescience.com.

»Det er praktisk talt umuligt at tegne en linje på livstræet mellem dinosaurer og fugle. Men da fuglens krop opstod, var det som om, at der var noget, der blev låst op. Fuglene begyndte at udvikle sig i turbo fart derfra,« siger Steve Brusatte, der er palæontolog på University of Edinburgh i Scotland, til Livescience.com.

Steve Brusatte og hans kollegaer har undersøgt mere end 850 kropsdele hos 150 uddøde arter af fugle og deres tætteste familiemedlem hos dinosaurerne.

Han forklarer til Livescience.com, at fugle og dinosaurer er som to forskellige farver i en regnbue, du kan genkender dem begge, men de smelter sammen i grænsen mellem hinanden.

Ifølge Livescience.com har forskere tidligt ledt efter et ’missing link’ mellem dinosaurerne og fuglene, men sådan et findes ikke, vurderer Steve Brusatte.

»Dinosaurerne blev mere fugleagtige over tid, men der er ikke noget manglende link mellem de to arter,« siger han til Livescience.com. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Current Biology. 

Læs også:

Sensationelt fund: Alle dinoer bar fjer

Dinoernes farver er igen et mysterium

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.