Forskere: Computerspil med action forbedrer din evne til at lære
11 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:
Et nyt videnskabeligt studie viser, at action-computerspil som for eksempel spillet ’Call of Duty’ forbedrer vores evne til at lære, hvordan man lærer. Det skriver mediet Popularmechaniics.com.

Forskeren Vikranth Bejjanki  fra Princeton University og hans kollegaer testede i et forsøg en gruppe computerspil entusiaster og en gruppe mennesker, som slet ikke spillede computerspil. Herefter skulle forsøgsdeltagerne på en skærm løse en opgave, som krævede træning.

I et andet forsøg trænede forskerne en gruppe forsøgsdeltagere i at spille ’Call of Duty 2’ og spillet ’Unreal Tournament’ i 50 timer. Bagefter testede forskerne om forsøgsdeltagerne var blevet bedre til at lære at lære end en kontrolgruppe.

Vikranth Bejjanki fandt ud af, at action-computerspillerne var hurtigere til at lære, hvordan de skulle lære at løse de ukendte opgaver, som forskerne gav dem.

»Action-computerspillerne kunne hurtigere udlede, hvad der var mest nødvendigt at gøre godt opgaverne,« siger Vikranth Bejjanki, ifølge Popularmechanics.com.

Forskningsresultatet er udkommet i det anerkendte videnskabelige tidsskrift PNAS. Vikranth Bejjankis resultater står dog i skarp kontrast til et lignende videnskabeligt studie, som netop er udkommet i Journal of Experimental Psychology.

Læs også:

Hvad er konsekvenserne ved at spille computerspil?

Træn dig til et bedre syn med computerspil

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.