Forskere: Antioxidanter bekæmper ikke kræft
Kilde: 
23 juli 2014

Antioxidanter — stoffer, som findes naturligt i visse typer af mad og i kosttilskud - er blevet hyldet for deres formodede egenskaber til at bekæmpe kræft.

Men nu tyder flere forskningsresultater, at antioxidanter ikke kan sænke kræftrisikoen, men i nogle tilfælde måske endda øge den, skriver LiveScience.

I et nyt studie, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, har forskerne analyseret resultaterne fra tidligere studier, som har undersøgt sammenhængen mellem antioxidanter og kræftrisiko.

»Hver eneste gang kosttilskud med antioxidanter er blevet afprøvet mod kræft, har de faktisk gjort tingene værre. Sunde fødevarer er derimod en helt anden historie,« siger forskeren Dana Simpler fra Mercy Medical Center i Baltimore til LiveScience.

Flere eksperter, som ikke har været involveret i undersøgelsen, siger til LiveScience, at folk bør blive ved med at spise naturlige kilder til antioxidanter - såsom frugt og grøntsager - men at man bør være forsigtig med at tage antioxidanter som kosttilskud.

Læs også:

Antioxidanter hæmmer effekten af træning

Vitaminpiller kan slå dig ihjel

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.