Forskere afslører brunbjørne, der dyrker oralsex
Kilde: 
19 juni 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Gruppen af dyr, som dyrker oralsex har fået et nyt medlem: Brunbjørne.

Forskere har i hvert fald observeret et par brunbjørne-hanner, som jævnligt dyrker oralsex, skriver LiveScience på baggrund af et studie, som for nyligt publiceret i det videnskabelige tidsskrift Zoo Biology.

De to oralsex-dyrkende hanbjørne er ikke i familie med hinanden, men de blev begge forældreløse kort efter, at de blev født i 2003.

Ifølge LiveScience lever de nu i fangenskab i et reservat i Kroatien, og det er her forskerne har observeret deres hang til oralsex. I løbet af seks år og 116 timers observation har forskerne set 28 forskellige oralsex-scener.

Når bjørnene havde sex, var det altid den største af bjørnene, der var modtager af den orale fornøjelse. Ifølge LiveScience så begivenheden ud til at føre til orgasme efter nogle minutter, hvilket fremgik af muskelsammentrækninger og ’væsker’ på næsepartiet af udbyderen af fornøjelsen.

Ifølge LiveScience formodes seksuel belønning at være en motivation for mange af de arter, der deltager i ikke-reproduktive seksuelle handlinger. Kvindelige geparder og løver slikker deres partneres kønsorganer som en form for rituel kurmageri, mens bonobo-aber tilsyneladende gør det for at lette sociale spændinger i gruppen, skriver LiveScieence. Blandt visse arter af flyvende hunde er hunnerne også kendt for at udføre oralsex, så de to hanbjørne er ikke alene om deres sexvaner.

Forskerne bag opdagelsen påpeger dog, at de to bjørnes sexvaner måske kan være en konsekvens af deres liv i fangenskab. 

Læs også:

Flagermus elsker også oralsex

Findes der lesbiske dyr?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.