Forsker: Rygeloven kan have bremset allergi og astma hos børn
Kilde: 
14 april 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

I fire årtier har flere og flere børn fået astma og allergi.

I slutningen af seneste årti standsede den udvikling dog. Det kan skyldes, at rygeloven i 2007 har dæmmet op for rygning, skriver dr.dk. Rygning er en velkendt udløsende faktor for allergi og allergisygdomme.

Forskere fra Rigshospitalet har ifølge dr.dk gjort opdagelsen ved at kigge på indlæggelser hos og recepter til knap en million danske børn.

Opgørelsen viser samtidig, at hvert tredje danske barn under fem år har modtaget behandling for astma, allergi, eksem eller høfeber.

»Vi har længe vidst, at disse sygdomme var vidt udbredt blandt børn og voksne i Danmark og udlandet, men det er første gang, vi får konkrete tal på, hvor stor en del af vore børn, der har symptomer på astma og allergi, allerede mens de er små,« siger undersøgelsens leder, Lone Graff Stensballe, læge og forskningsleder på BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet.

Undersøgelsen omfatter danske børn født mellem 1997 og 2011.

Læs også:

Kommer astma ind, når skidtet ryger ud?

Hvad skal man gøre, hvis man lider af astma eller allergi?

Hvorfor får vi allergi?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til de oprindelige kilder for flere detaljer.

th

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.