Forsker: Fortiden kan forberede os på fremtidens naturkatastrofer
04 oktober 2013

KORT NYT FRA DANMARK:

Vi skal se tilbage i tiden for at forberede os på fremtiden.

Det er lektor arkæologi ved Aarhus Universitet Felix Riedes grundtanke i et nyt studie, hvor han bruger en ny metode til at studere fortidens natukatastrofer. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Tanken er, at en bedre forståelse af fortidens naturkatastrofer vil give os større indsigt i,  hvordan fremtidens katastrofer vil påvirke vores samfund på mange forskellige niveauer.

»Problemet med forskningen af naturkatastrofer er, at de sker alt for sjældent i nutiden, til at vi kan opnå statistisk relevante stikprøver og sige noget generelt om, hvordan sådanne begivenheder påvirker samfundet. Hvis vi udvider vores kronologiske perspektiv helt ned til fortiden, så får vi mange flere stikprøver og datamateriale at undersøge,« siger Felix Riede i pressemeddelelsen.

Hans idé er at bruge fortidens begivenheder til at lave modeller for mulige fremtidige begivenheder i Europa og også globalt.

Den 3.-4. oktober afholder Aarhus Universitet en stor international konference, ”Science for the Environment”, hvor Felix Riede vil holde et oplæg om, hvordan man kan bruge fortidens naturkatastrofer i nutiden og fremtiden.

Læs også:

Naturkatastrofer dæmper konflikter

Mozambique rammes af flere naturkatastrofer

Tsunami-følger set fra rummet

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ks

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.