'Forkerte' tarmbakterier kan modvirke kræftbehandling
Kilde: 
06 november 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Bakterierne i tarmen har meget at skulle have sagt. De kan eksempelvis påvirke, hvor tykke eller tynde vi bliver, og om vi får sygdomme som ADHD og diabetes. Nu viser to nye studier i mus, at de også kan påvirke, hvor godt vi tager imod bestemte typer kræftbehandling. Det skriver Sciencemag.org.

Forskere har tidligere ledt efter mutationer i patienternes gener, hvis behandlingen af kræft med immunterapi ikke har virket. Men forsøg med mus peger på, at sammensætningen af tarmbakterierne betyder meget for, om kræftbehandlingen hjælper.

Forskerne undersøgte mus med hudkræft fra forskellige laboratorier. Her kunne de se en forskel på, hvor godt behandlingen virkede. Musene fra det ene laboratorium havde meget af bakterien Bifidobacterium, og hos dem virkede behandlingen bedre ifølge Sciencemag.org.

De to grupper af mus blev efterfølgende sat sammen. De mus, hvor behandlingen før virkede dårligere, fik pludselig mere ud af behandlingen. Det skyldes ifølge forskerne, at deres tarmbakterier havde ændret sig ved at gå sammen med de andre mus.

»Begge videnskabelige artikler viser overbevisende, at mikroberne i tarmen kan påvirke behandlingen,« siger Yasmine Belkaid fra National Institute of Allergy and Infectious Diseases i Bethesda, Maryland til Sciencemag.org.  Hun deltog ikke selv i studierne.

De to videnskabelige artikler er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science. Her er link til den ene artikel og den anden.

Læs også:

Hvordan påvirker bakterier i tarmen din sundhed og personlighed?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.