Forældre overdriver glæden ved at have børn
Kilde: 
04 marts 2011

Er det virkelig værd at have børn, når man tænker på alle de mange nætters ødelagt søvn og alle de penge, man kunne have brugt på rejser, bif-ture og middage i byen i stedet for bleer, babymos og børnetøj?

Ny forskning konkluderer: nej, det er det ikke. Når forældre bliver konfronteret med, hvad det reelt koster at have børn, vil de fleste overdrive deres lykke for at retfærdiggøre, at de har valgt at få et barn.
 
"Mange tror, at hvis de virkelig skal være lykkelige, så skal de have oplevet glæden ved at være forældre. Børn bliver opfattet som en vigtig kilde til lykke, tilfredshed og stolthed, men det ser ud til, at det er noget af en myte," skriver forskerne Richard Eibachog  Steven Mock fra  University of Waterloo i det seneste nummer af tidsskriftet Psychological Science.
 
80 forældre deltog i et forsøg, hvor de fortalte om deres syn på lykken ved at have børn. Den gruppe, som først var blevet konfronteret med udgifterne, havde mere travlt med fortælle om glæden ved at være sammen med ungerne, end kontrolgruppen.
 
Forskerne spekulerer i, at forældre overdriver, fordi børn økonomisk set er blevet dyrere, end de var tidligere, hvor de arbejdede på gården eller på anden vis tjente penge ind til familien. I dag er børn dyrere, end de var for 100 år siden, og det kan være årsagen til, at forældre får brug for at overdrive lykken ved at have dem, lyder det.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.