Fodlænkede unge klarer ungdomsuddannelsen bedre end fængslede
Kilde: 
09 december 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Unge, der begår kriminalitet og får en fængselsdom, har markant bedre chancer for at få et svendebrev eller en studenterhue, hvis de afsoner straffen med fodlænke på, end hvis de ryger i fængsel. Det skriver DR.dk

Resultaterne stammer fra den netop udkomne rapport fra Rockwoolfondens Forskningsenhed og Aalborg universitet.

Her har forskerne fulgt to grupper af unge, der har begået tilsvarende forbrydelser, men som enten har afsonet straffen i fodlænke eller i fængsel.

En af grundene til, at det går de unge bedre i fodlænke, er blandt andet det signal, et fængselsophold afsender.

»De fleste af os har det sådan, at dem der har siddet i fængsel, må have en skidt karakter. Det, at man har afsonet med fodlænke, er et mindre negativt signal at sende til omgivelserne,« siger Signe Hald Andersen, der er projektchef og seniorforsker ved Rockwool Fondens Forskningsenhed, til DR.dk.

60 procent af de unge, der har afsonet deres straf med en fodlænke, har gennemført en ungdomsuddannelse tre år efter, at deres straf er overstået. Det er kun tilfældet for 42 procent af dem, der har siddet i fængsel.

Undersøgelsen af de unges tilbøjelighed til at gennemføre en ungdomsudannelsen er en del af rapporten, som indeholder to videnskabelige artikler netop publiceret i Journal of Quantitative Criminology og Journal of Marriage and Family.

Læs også:

Fængsling af unge øger markant risikoen for senere kriminalitet

Fodlænke giver større chance for job

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.