Fodboldspillere med brede ansigter scorer flere mål
Kilde: 
17 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Fodboldspillere med brede ansigter scorer flere mål og laver flere frispark. Det viser et nyt amerikansk studie. Det skriver dailymail.co.uk.

Wayne Rooney, Mario Ballotelli og Frank Lampard - tre verdensberømte fodboldspillere, der er vant til at smække bolden i kassen. Ud over deres status som værende nogle af verdens bedste fodboldspillere, har de også deres bemærkelsesværdigt brede ansigter til fælles. Og det er måske ikke nogen tilfældighed.

Forskere fra Colorado University har undersøgt, hvorvidt der findes en sammenhæng mellem fodboldspilleres ansigtsbredde og deres præstationer på banen. Forskerne målte 1.000 fodbolspilleres ansigter og sammenlignede derefter resultaterne med, hvordan spillerne klarede sig til WM i 2010 i Sydafrika. Analysen viste, at spillere med brede ansigter scorer flere mål. Derudover scorer angribere med brede angiter flere mål og laver flere assists. Det er velkendt, at der er en sammenhæng mellem brede ansigter og agression. En af de mulige forklaringer på, hvordan det kan være, er, at brede ansigter er relateret til et højt testosteron-niveau tidligt i livet.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Adaptive Human Behaviour and Physiology.

Læs mere:

Aggressive mennesker har brede ansigter

Slåskampe har måske formet menneskets ansigt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aa

 

 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.