Fiskeolie kan hjælpe børn af med ADHD
Kilde: 
21 oktober 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Ikke alle børn nyder hverken lugten eller smagen af fisk. Men netop olier fra fisk (omega-3 og 6 fedtsyrer) kan vise sig at være kuren mod ADHD-ramte børn. Det fremgår af forskning.no.  

I et svensk placebo-kontrolleret forsøg er 75 børn med en gennemsnitsalder på 12 år blevet fulgt og behandlet med tre tabletter dagligt. Behandlingsgruppen modtog tre fiskeoliekapsler, mens placebogruppen i stedet fik tre daglige tabletter af olivenolie. 

»For gruppen som helhed, så vi ingen forbedring, men hos 35 procent af børnene med diagnosen ADHD, observerede vi at symptomerne forbedrede sig så meget, at vi kunne tale om en klinisk relevant bedring,« siger Mats Johnson, der har lavet studiet som en del af sin doktorafhandling ved Sahlgrenska akademi i Sverige.  

En styrke ved studiet er, at det er dobbeltblindet, hvilket vil sige, at hverken forskerne eller forsøgsdeltagerne har været vidende om, hvilken behandling, der er givet til hvem. En svaghed ved studiet er, at der var en frafaldsprocent på 28 procent. Frafaldsårsagen var hovedsageligt synkevanskeligheder med tabletterne, mens enkelte børn udgik af studiet på grund af bivirkninger i form af opkast eller diarré. 

Læs også: 

ADHD-medicin til børn fordobler risiko for hjerteproblemer

ADHD-gen fundet

ADHD og autisme kan opdages allerede før 2 års-alderen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ssm

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.